Een Beroemde Ontdekkingsreiziger’s Lang Verloren Scheepswrak Wonderbaarlijk Goed Bewaard Gevonden Onder Het Antarctische IJs

7

Nieuw Wereldrecord

Ernest Shackleton droomde groot van zijn trans-Antarctische expeditie in 1914, met het ambitieuze doel om het onherbergzame continent van de ene kant naar de andere te doorkruisen. Aan boord van het schip de Endurance vertrokken ze vol hoop richting de pagina’s van de geschiedenisboeken. Echter, het lot had andere plannen en het schip zonk in de ijzige wateren van Antarctica, waardoor er een ongelooflijk verhaal van overleving en avontuur achterbleef dat mensen vandaag de dag nog steeds fascineert.

Mensun Bound onderstreepte het grote belang van de Endurance 22-missie, die een brug slaat tussen de hedendaagse mens en de erfenis van Ernest Shackleton en zijn schip, de Endurance. Hij uitte de hoop dat de ontdekking van het wrak een nieuwe generatie zou aanspreken en hen zou inspireren om zich verantwoordelijk te voelen voor het behoud van de poolgebieden en onze planeet. Dit initiatief viert de geest van exploratie en behoud, en verbindt het verleden met de toekomst.