Asiantuntijat paljastavat ylellisen Pompeijin tilan, joka oli omistuksessa kahdella entisellä orjalla, jotka vaurastuivat huomattavasti.

6

Syvänä Pompejin muinaisten raunioiden uumenissa työskentelee väsymättömästi joukko omistautuneita asiantuntijoita, joiden tehtävänä on palauttaa entisaikojen loistoa erääseen herraskartanoon, joka aikanaan oli vaikuttava mestariteos. Tämä kartano, nyt vain haalea varjo entisestä komeudestaan, kätkee seinänsä sisään upeita freskoja ja ylenpalttisia koristeluja, jotka ovat säilyneet ajan hammasta vastaan kuin ne olisi jätetty vasta eilen. Vanha arkkitektuuri on itsessään vaikuttava näky, mutta erityisen kiinnostavia ovat tarinat ja salaisuudet, joita nämä seinät sisältävät ja jotka kiehtovat niin tutkijoita kuin vierailijoitakin.

Kun arkeologit jatkavat Pompejin kiinteistön paljastamista, sen entisten asukkaiden tarina käy yhä kiehtovammaksi. Nämä miehet, jotka olivat kerran vain nimekkäitä hahmoja historian lehdillä, muistetaan nyt uskomattomasta matkastaan vaatimattomuudesta yltäkylläisyyteen. Heidän kotinsa tarina on kertomus uskomattomasta vauraudesta, sosiaalisesta noususta ja kulttuurisesta rikkaudesta, joka edelleen herättää kiinnostusta ja ihailua. Tämä koti, joka oli kerran sosiaalisen ja taloudellisen vallan keskus, seisoo nyt todisteena muinaisen yhteiskunnan dynaamisista mahdollisuuksista.