Experts hebben een gigantische 2.300 jaar oude structuur in de woestijn ontdekt, en het zorgt voor nogal wat opschudding

4

Meer gegevens

Terwijl Castillo en zijn team zich inzetten voor de officiële erkenning van deze geogliefen, dragen vrijwilligers van GlobalXplorer bij met meer informatie. Sinds de vondst in Palpa hebben ze verschillende andere locaties geïdentificeerd die een significant archeologisch potentieel hebben. Deze inspanning helpt om het overzicht van belangrijke archeologische vindplaatsen in het gebied uit te breiden. De input van de vrijwilligers is cruciaal voor het lokaliseren en documenteren van deze plekken. Hun werk draagt bij aan een beter begrip van de omvang en het belang van het erfgoed in de regio.

Archeologen zijn momenteel druk bezig deze aanwijzingen op te volgen. Deze samenwerking tussen professionals en vrijwilligers heeft het potentieel om de moderne archeologie te revolutioneren. De combinatie van technologie, passie en expertise kan lang verborgen schatten onthullen. De hoop is dat deze samenwerkingen zullen doorgaan met het ontrafelen van de geheimen van het oude Peru.