Experts hebben een gigantische 2.300 jaar oude structuur in de woestijn ontdekt, en het zorgt voor nogal wat opschudding

4

Veel informatie

Over de bijdrage van het GlobalXplorer-project, merkte Isla op: “De kwaliteit, de hoeveelheid en de snelheid waarmee de gegevens zijn verkregen, zijn buitengewoon.” Hij benadrukte verder hoe het project hen in de voorhoede heeft geplaatst van het identificeren en registreren van archeologische locaties, met een speciale focus op geogliefen. Dit soort technologische innovatie brengt een nieuwe dimensie in de archeologie, waardoor de efficiëntie en reikwijdte van het onderzoek exponentieel toenemen. Het GlobalXplorer-project heeft duidelijk een nieuwe standaard gezet voor archeologisch onderzoek.

De implementatie van moderne technologie in de archeologie heeft zich als uiterst vruchtbaar bewezen. Het GlobalXplorer-project is een perfect voorbeeld van hoe samenwerking ontdekkingen kan versnellen. De integratie van de wereldwijde gemeenschap in het proces is revolutionair en veelbelovend.