Experts hebben een gigantische 2.300 jaar oude structuur in de woestijn ontdekt, en het zorgt voor nogal wat opschudding

4

Onschatbaar archeologisch erfgoed

Kijkend naar de toekomst, hebben zowel Castillo als Parcak hoop dat GlobalXplorer een cruciale rol kan spelen in de bescherming van locaties zoals Palpa. Een groeiende dreiging is de ongecontroleerde verstedelijking. In verschillende regio’s van Peru is de verspreiding van niet-goedgekeurde bouwprojecten duidelijk zichtbaar, die helaas soms het rijke archeologische erfgoed van het land in gevaar brengen. Ze hopen dat door het verhogen van het bewustzijn en het aanbieden van nauwkeurige gegevens, ze de overheid en gemeenschappen kunnen aanzetten tot actie om deze waardevolle locaties te beschermen.

Het behoud van deze locaties is een voortdurende uitdaging, gezien de druk van moderne ontwikkeling. De strijd tegen ongecontroleerde verstedelijking vereist constante waakzaamheid en gecoördineerde inspanningen. Het beschermen van archeologisch erfgoed is het beschermen van de geschiedenis en identiteit van Peru.