Deskundigen ontdekken een weelderig landgoed in Pompeii dat toebehoorde aan twee voormalige slaven die onvoorstelbaar rijk werden

7

De nieuwrijken

In dit nieuwe tijdperk veranderde de traditionele sociale structuur van Pompeii, aangezien de nieuw rijken, mensen met recent verworven rijkdom, de leegte opvulden die de oude elite had achtergelaten. Deze nieuw rijken grepen de kans aan en gebruikten hun nieuwgevonden rijkdom en invloed om het sociale en culturele landschap van de stad te hervormen. Hun opkomst naar macht illustreert de dynamische sociale mobiliteit in Pompeii, waar fortuin en ambitie individuen in staat stelden om hun positie in de samenleving drastisch te veranderen.

Als reactie op deze sociale omwenteling begonnen families die hun nieuw verworven status in de samenleving wilden beveiligen, prachtige en versierde gebouwen door de hele stad te bouwen. Dit was een tijd gekenmerkt door overdaad en demonstratie van rijkdom en status, een periode waarin de burgers van Pompeii concurreerden om hun welvaart en sociale positie tentoon te stellen.