Deskundigen ontdekken een weelderig landgoed in Pompeii dat toebehoorde aan twee voormalige slaven die onvoorstelbaar rijk werden

7

Overdadige decoratie

Na een positie te hebben verworven onder de elite van Pompeii, waren Conviva en Restitus erop gebrand hun nieuw gevonden status en rijkdom te demonstreren. Ze kochten en transformeerden het Huis van de Vettii in een woning die niet alleen hun persoonlijke succes weerspiegelde, maar ook hun verlangen om erkend te worden als belangrijke leden van de samenleving. Het Huis van de Vettii, met zijn weelderige inrichting en architectuur, werd al snel een van de meest indrukwekkende en besproken eigendommen in Pompeii. Dit huis was niet alleen een teken van hun financiële succes, maar ook een tastbaar bewijs van hun sociale opkomst en acceptatie binnen de elite van Pompeii.

Toen het Huis van de Vettii eenmaal was voltooid, werd het snel een van de meest indrukwekkende gebouwen in Pompeii. Dit pand, met zijn rijke decoratie en architectuur, werd een fysiek teken van de opkomst en het succes van de eigenaren. Het staat als een blijvend monument voor hun vermogen om hun vroegere status te overwinnen en zichzelf te vestigen als belangrijke leden van de samenleving. Het Huis van de Vettii is een tastbaar bewijs van de Romeinse droom, waar ambitie en hard werken konden leiden tot ongekende hoogten van succes.