Deskundigen ontdekken een weelderig landgoed in Pompeii dat toebehoorde aan twee voormalige slaven die onvoorstelbaar rijk werden

7

De dodelijke uitbarsting

Voor Conviva en Restitus was hun nieuwe huis een symbool van hun ambities en prestaties. Ze wilden hun succes en status tentoonstellen aan de hele gemeenschap in Pompeii. Echter, het lot had andere plannen, en hun tijd als prominente leden van de elite duurde minder dan twee decennia. Hun verhaal is een voorbeeld van hoe het leven snel kan veranderen, ten goede en ten kwade. Het illustreert de vluchtigheid van succes en de onvoorspelbaarheid van het lot, zelfs voor degenen die schijnbaar alles hebben bereikt.

In oktober 79 n.Chr. werd Pompeii getroffen door een ramp toen de Vesuvius uitbarstte en verwoesting over de stad regende. Dit moment markeerde een abrupt en tragisch einde aan het verhaal van het Huis van de Vettii en zijn eigenaren, en begroef hun huis en geschiedenis onder as voor bijna 2000 jaar. Dit was een dramatisch einde aan een periode van welvaart en ontwikkeling, een stille getuige van de plotselinge ondergang van een bloeiende gemeenschap.