Deskundigen ontdekken een weelderig landgoed in Pompeii dat toebehoorde aan twee voormalige slaven die onvoorstelbaar rijk werden

7

Regen van puin

Toen de Vesuvius uiteindelijk uitbarstte, creëerde dit een enorme crisis voor Pompeii. Een massieve kolom van as en gesmolten vulkanisch gesteente schoot de lucht in, en gedurende bijna een hele dag regende deze dodelijke as neer over de stad. Dit was een natuurramp van epische proporties, en het stortte Pompeii en haar inwoners in een staat van chaos en wanhoop. De uitbarsting van de Vesuvius is een krachtig voorbeeld van de destructieve kracht van de natuur en hoe deze in een oogwenk hele gemeenschappen kan verwoesten.

Op het moment dat de uitbarsting van de Vesuvius begon, ontstond er chaos in Pompeii. De meerderheid van de stadsbewoners, overweldigd door angst en verwarring, koos ervoor om de stad te ontvluchten. Echter, duizenden mensen, door koppige vastberadenheid of onvermogen om te vertrekken, kozen ervoor om te blijven. Deze dodelijke regen van as en steen veranderde het lot van de stad in een oogwenk en markeerde het begin van het einde voor een ooit levendige stad.