Deskundigen ontdekken een weelderig landgoed in Pompeii dat toebehoorde aan twee voormalige slaven die onvoorstelbaar rijk werden

7

Vroege opgravingen

In 1748 begon een nieuw tijdperk in het begrip van het oude Pompeii toen archeologen startten met systematische en zorgvuldige opgravingen van de ruïnes. Deze uitgebreide taak heeft onafgebroken voortgeduurd tot op de dag van vandaag en heeft talloze geheimen onthuld over de straten en gebouwen van de stad. Elk vondst heeft nieuw inzicht gegeven in het leven in Pompeii, van alledaagse objecten tot indrukwekkende architectonische structuren. Deze archeologische inspanning heeft niet alleen licht geworpen op de geschiedenis van Pompeii, maar ook bijgedragen aan een dieper begrip van de Romeinse samenleving.

Het zou nog anderhalve eeuw duren voordat archeologen het Huis van de Vettii ontdekten. Deze systematische exploratie van Pompeii heeft niet alleen de structuren van het gebouw onthuld, maar ook waardevolle inzichten geboden in het leven van degenen die er ooit woonden, inclusief de voormalige slaven die het bezaten. Deze bevindingen hebben bijgedragen aan een dieper begrip van het dagelijks leven en de cultuur in het oude Pompeii, en ons laten zien hoe de inwoners leefden, vierden en werkten.