Deskundigen ontdekken een weelderig landgoed in Pompeii dat toebehoorde aan twee voormalige slaven die onvoorstelbaar rijk werden

7

Ingewikkelde fresco’s

Vanaf 1894 namen de opgravingen in Pompeii een spannende wending toen archeologen begonnen met het blootleggen van het Huis van de Vettii. Dit huis, dat al snel bekend zou staan om zijn grootsheid, imponeerde niet alleen met zijn omvang maar ook met zijn rijke artistieke decoratie. Het staat vandaag de dag als een voorbeeld van de verfijnde smaak en rijkdom van de eigenaren, en getuigt van de culturele rijkdom in Pompeii.

Binnen in het Huis van de Vettii vonden archeologen een reeks rijkelijk versierde fresco’s die duidelijk de rijkdom en verfijnde smaak van de eigenaars lieten zien. Deze kunstwerken, opmerkelijk goed bewaard gebleven door de eeuwen heen, dienen als een testament van de antieke artistieke vaardigheid en de wens van de eigenaars om hun welvaart en culturele verfijning tentoon te stellen. Ze bieden ons een blik op de esthetische voorkeuren en sociale ambities van de elite in het oude Rome.