Deskundigen ontdekken een weelderig landgoed in Pompeii dat toebehoorde aan twee voormalige slaven die onvoorstelbaar rijk werden

7

Goden en amorini

Een andere opmerkelijke fresco in het Huis van de Vettii toont de Griekse held Achilles in ballingschap op het eiland Skyros. Verschillende andere schilderijen tonen mythologische figuren zoals Ariadne, Dionysos, Hero en Leander, en demonstreren de kennis en bewondering van de eigenaar voor Griekse mythologie en cultuur.

In een van de kamers van het Huis van de Vettii vinden we een gedetailleerde fries die amorini, of kleine liefdesgoden, toont die betrokken zijn bij verschillende dagelijkse activiteiten, waaronder de wijnhandel – een duidelijke ode aan het verleden van Conviva en Restitus en hun succes. Deze mix van Griekse mythologie en scènes uit het dagelijks leven illustreert de wens van de eigenaars om hun rijkdom en verfijnde culturele begrip te tonen. Het toont hoe ze hun verleden als slaven achter zich lieten en zichzelf opnieuw uitvonden als verfijnde burgers van Pompeii.