Deskundigen ontdekken een weelderig landgoed in Pompeii dat toebehoorde aan twee voormalige slaven die onvoorstelbaar rijk werden

7

De laatste fase van Pompejaanse muurkunst

In zijn commentaren aan de pers heeft Gabriel Zuchtriegel, een expert op Pompeii, de indrukwekkende details in Pompeiaanse muurkunst benadrukt, in het bijzonder in het Huis van de Vettii. Hij onderstreept hoe men urenlang deze kunstwerken kan bestuderen en steeds nieuwe details kan ontdekken, wat getuigt van de ongelooflijke vaardigheid en creativiteit van de oude kunstenaars.

Het Huis van de Vettii in Pompeii is ongetwijfeld fascinerend, niet alleen vanwege zijn artistieke waarde, maar ook vanwege het ongelooflijke verhaal achter zijn vroegere eigenaars, Conviva en Restitus. Dit huis is meer dan een monument van het verleden; het is een venster in een verloren tijd, die zowel culturele rijkdom als esthetische finesse toont. Het vertegenwoordigt een tijdcapsule die een unieke kijk biedt op het leven en de tijden waarin ze leefden, en biedt een directe verbinding met het dagelijks leven en de gebruiken van het verleden.