Deskundigen ontdekken een weelderig landgoed in Pompeii dat toebehoorde aan twee voormalige slaven die onvoorstelbaar rijk werden

7

Het begin

De stad Pompeii, vooral bekend om zijn verwoesting in 79 n.Chr., heeft een rijke en gevarieerde geschiedenis die teruggaat tot de 8e eeuw v.Chr. Deze geschiedenis getuigt van de vele beschavingen en culturen die hun stempel op de stad hebben gedrukt door de millennia heen, waardoor het een fascinerend onderwerp van studie is voor historici en archeologen. Van zijn bescheiden begin als een kleine nederzetting tot zijn status als een bloeiende Romeinse stad, de lagen van Pompeii’s verleden onthullen verhalen van groei, welvaart, en uiteindelijk, catastrofe, waardoor het een schatkamer van kennis is voor iedereen die geïnteresseerd is in de complexiteiten van oude samenlevingen.

Pompeii werd oorspronkelijk opgericht door het Osci-volk en groeide snel onder invloed van zowel de Grieken als de Feniciërs die een haven in de regio vestigden. De geschiedenis van de stad is een boeiend bewijs van het rijke culturele en historische erfgoed van de beschaving. Dit is een stad die getuige is geweest van een reeks culturele en politieke veranderingen, en die de diversiteit van culturen die het Middellandse Zeegebied hebben gevormd, heeft geabsorbeerd en weerspiegeld.