Deskundigen ontdekken een weelderig landgoed in Pompeii dat toebehoorde aan twee voormalige slaven die onvoorstelbaar rijk werden

7

Het Romeinse Rijk

Pompeii was ooit een strategisch en cultureel centrum, dat door zijn geschiedenis heen vele veranderingen onderging. Na onder de controle van de Etrusken te hebben gestaan, gevolgd door een periode van Griekse invloed, viel de stad uiteindelijk onder de dominantie van de Samnieten in de 5e eeuw v.Chr. Deze verschuivingen in heerschappij lieten rijke culturele en architectonische sporen na die vandaag de dag nog steeds zichtbaar zijn in de ruïnes van de stad. Elk tijdperk bracht zijn eigen unieke bijdragen aan de stad, van kunst tot architectuur, die samen een mozaïek vormen van Pompeii’s veelbewogen geschiedenis.

Mettertijd was het onmogelijk voor Pompeii om het steeds groeiende invloed van het Romeinse Rijk te ontwijken. De geschiedenis van de stad is een fascinerend voorbeeld van het dynamische en veranderende politieke landschap in het oude Middellandse Zeegebied. De overgang van een onafhankelijke stad naar een deel van het Romeinse Rijk is een getuigenis van de grote geopolitieke veranderingen die plaatsvonden tijdens deze periode.