Deskundigen ontdekken een weelderig landgoed in Pompeii dat toebehoorde aan twee voormalige slaven die onvoorstelbaar rijk werden

7

Een onverwachte ontwikkeling

Als een geïntegreerd onderdeel van het Romeinse Rijk, floreerde Pompeii en werd het de thuisbasis van indrukwekkende openbare gebouwen zoals tempels, badhuizen en theaters. De stad ontwikkelde zich tot een bloeiende haven en een populair vakantieoord, vooral onder Romeinse burgers die een pauze zochten van de hitte van Rome. Deze structuren getuigen van de betekenis en welvaart van de stad in de oudheid. Pompeii werd een toonbeeld van culturele en architectonische verwezenlijkingen, waarmee het zijn plaats in de geschiedenis als een centrum van leven en luxe in het oude Rome versterkte.

Maar in deze periode van groei en welvaart gebeurde er iets volkomen onverwachts. Deze tijd in de geschiedenis van Pompeii is niet alleen een verhaal over economische en culturele bloei, maar ook over de kwetsbaarheid van de stad voor de krachten van de natuur. De ramp die de stad zou treffen was zowel onvoorzien als verwoestend, en veranderde voor altijd het lot van de stad.