Deskundigen ontdekken een weelderig landgoed in Pompeii dat toebehoorde aan twee voormalige slaven die onvoorstelbaar rijk werden

7

De aardbeving in 62 n.Chr.

Zeventien jaar voor de catastrofale uitbarsting van de Vesuvius werd Pompeii getroffen door een verwoestende aardbeving, die uitgebreide schade toebracht aan de stad en haar inwoners. Hoewel de exacte dodentallen nog steeds onbekend zijn, getuigen historische bronnen van uitgebreide vernietiging en een langdurig herstelproces dat de veerkracht en cohesie van de stad op de proef stelde. Deze gebeurtenis benadrukte niet alleen de kwetsbaarheid van de antieke stad maar ook het vermogen van haar inwoners om zich te herstellen en te herbouwen, zelfs in het aangezicht van grote tragedies.

De aardbeving die Pompeii trof, was slechts een voorproefje van de veel grotere ramp die zou volgen. Dit was het begin van een uitdagende periode in de geschiedenis van de stad, een tijd voor wederopbouw en vernieuwing. Maar het was ook een tijd die getuige was van de veerkracht van de stad en haar vermogen om zichzelf te herbouwen uit de ruïnes.